Ремонт на хладилник в домашни условия?

Ремонт на хладилник в домашни условия? Много собственици на хладилници за ремонт или фризери за ремонт се притесняват да позволят на хладилния сервиз да изнася уредите от дома им.

Аргументите им са сериозни - при ремонта хладилникът може да бъде одраскан, ожулен, дори откраднат. Затова повечето клиенти търсят хладилен сервиз, който да извърши ремонта в дома им. Отчитайки това желание на клиентите, много хладилни сервизи използват преносими уреди и инструменти за да озвършат ремонта "на място".

Но дали това е правилно решение?

Ремонтът на херметичната система на хладилника е прецизна работа. Например, абсолютно недопустимо е попадане на въздух, както и на механични частици в системата на хладилника или фризера - това значително съкращава ресурса на машината след ремонта. За да не се допусне това, са необходими условия, каквито във вашия дом няма.

Оптималният режим на работа на домашния хладилник се постига чак няколко часа след неговото включване, а преди да бъде постигнат оптималния режим, всички настройки могат да бъдат направени само "наизуст" - с налучкване. Съгласете се, че никой няма да чака бездейно в дома ви в продължение на часове, за да направи настройка, отнемаща няколко секунди. В резултат, след ремонта хладилникът работи с понижено КПД, с по-голям разход на електроенергия, и със съкратен ресурс.

Освен това, при ремонт на хладилник или фризер, свързването на тръбите става с помощта на оксижен. Той е пожароопасен инструмент, освен това капките припой, които падат на пода са с температура около 1000 градуса. Всеки хладилен техник, работещ по ремонти на хладилници в дома на клиента има в активите си доста изгорени балатуми, паркети, кухненски шкафчета и дори пердета. Но дори това да бъде избегнато, и ремонтът на хладилника приключи без инциденти, характерните миризми остават в дома ви в продължение на дни.