Каква марка хладилник да си купя?

В разговорите с нашите клиенти често става въпрос за приемуществата и недостатъците на различните марки домашни хладилници.

Хората често ни питат - "Каква марка хладилник да си купя?". Ето защо решихме да споделим накратко опита, които сме събрали в дългогодишната си практика, за някои по-разпространени марки домашни хладилници.

Хладилник Аристон (Ariston)

Аристон, или както напоследък се срещат Аристон Хотпойнт (Ariston Hotpoint), са безспорно изключително елегантни, функционални и надеждни хладилници.

Дизайнът им е насочен към потребителя, не е пренебрегнат и факторът разход на електроенергия.

Проблемите, които имаме с хладилниците Аристон Хотпойнт (Ariston Hotpoint), са свързани основно със системата но-фрост, но те са лесно откриваеми и лесно отстраними.

Хладилник Бош (Bosch)

Хладилниците Бош (BOSCH) са машини, които не уважаваме.

Ако трябва да изразим мнението си съвсем откровено, Бош (BOSCH) трябва да си правят свещи и инжекциони, и да не навлизат в чужди територии. ;-)

Хладилник АЕГ, Електролукс, Индезит (AEG, Electrolux, Indesit)

Това са машини, за които не можем да кажем нищо лошо.

Типични представители на хладилници среден клас, те са сравнително лесни и евтини за ремонт, а липсата на прекомерно много екстри дори улеснява експлоатацията им. Типичните проблеми с хладилниците АЕГ, Електролукс, Индезит (AEG, Electrolux, Indesit), са свързани с херметичната система на хладилника. В нашия хладилен сервиз имаме сериозен опит с откриването и отстраняването на тези дефекти.

Хладилник Кьортинг, краун, НЕО (Körting, Crown, NEO)

Мнението, което се шири за тези марки домашни хладилници, е че са т.н. "еднодневки". Смята се, че след изтичането на гаранцията на тях не може да се разчита и трябва да се изхвърлят.

Практиката обаче показва, че това не е така. Ниската цена на Кьортинг, Краун, НЕО (Korting, Crown, NEO) е обусловена от простата им конструкция, което от своя страна прави ремонтите леки и евтини.

Хладилник БЕКО (Beco)

Специално внимание за хладилниците БЕКО (Beco). Според много мнения те също спадат към "еднодневките".

Нашите наблюдения обаче сочат, че домашните хладилниците БЕКО (Beco) имат едно единствено слабо място. Ремонтът, макар и не много евтин, осигурява на хладилника БЕКО (Beco) поне още толкова живот, колкото и преди повредата. Това е основната причина като бюджетен вариант да препоръчваме покупка на домашен хладилник БЕКО (Beco).

Хладилник Снайг, или както го наричат Снайге (Snaige)

Произведени преди доста години по разсекретена военна технология, тези машини са направени така, че могат да се ремонтират до безкрай.

Домашните хладилници Снайг (Snaige) на практика нямат ограничение в ресурса, освен това ремонтните работи с тях са приятни и безпроблемни.

Хладилник Либхер (Liebherr)

Безспорно най-надеждните домашни хладилници! Конструкция, която бележи типично немската простота, надеждност и ремонтопригодност.

Либхер (Liebherr) са единствените домашни хладилници, чиито компресори имат принудително смазване. Почти всички модели на Либхер (Liebherr), предлагани у нас се произвеждат в Пловдив в модерен европейски завод.

За тази марка можем да кажем само хубави неща, и когато ни молят за препоръка, без колебание казваме Либхер (Liebherr).

Хладилник Самсунг и LG (Samsung, LG)

Тези две марки, на практика еднакви по конструкция, са перлата в разнообразието от домашни хладилници на пазара.

Самсунг и LG (Samsung, LG) са с изключитено привлекателен външен дизайн и интериор. Самсунг и LG (Samsung, LG) са и домашните хладилници, които имат най-много екстри, много приятни и удобни за ползване.

Високата цена на Самсунг и LG (Samsung, LG) често отблъсква потребителите, но тя е напълно заслужена. Ремонтите на Самсунг и LG (Samsung, LG) са сложни и скъпи, но се налагат рядко, освен това в нашия хладилен сервиз имаме опит с тях.